Saç Ekimi Nasıl Yapılır? 5 Adımda Süreci Öğrenin

Günümüz teknolojisinde saç ekimi nasıl yapılır diye merak edenler için hazırladığımız bir çok makale bulunuyor. Bunların yanı sıra, bu yazımızda genel olarak detaylı bir şekilde anestezi sürecinden, tasarım sürecine kadar tamamını anlatarak, adım adım saç ekimini yorumlayacağız. Bu sayede karşılaşacağınız tüm aşamaları da öğrenecek ve bunu öğrenmeniz ile birlikte, her hangi bir kargaşa içerisine girmemiş olacaksınız. Elbette ki uzman doktorlara göre işlemlerde kısmen farklılıklar olsa da, geneli aynıdır.

Kısacası saç ekimi adım adım aynı işlemlerden geçmek zorunda. Yine bu aşamalara göre saç ekiminin başarısı da ortaya çıkıyor. Yani her aşama önemli olup, uzman doktorun titizliğine göre her aşamanın başarıya ulaşması ile birlikte, saç ekiminizde ciddi bir şekilde kaliteli ve doğal oluyor. Şimdi saç ekimi yaptırmaya karar verdiyseniz eğer, artık sıralamaların nasıl olduğunu görelim.

Okunası Makalemiz; Saç ekimi nasıl yapılır? gün gün saç ekim sürecini hemen öğrenmek için tıklayın.

Saç Ekimi Öncesi İnceleme

Saç Ekimi Öncesi İnceleme

Saç ekimi nasıl yapılır için öncelikle doktorun karar vermesi gereken süreç incelemedir. Burada ilk olarak saç ekiminden önce hem kullanılacak yöntem, hem fiyat gibi merak ettikleriniz ile ilgili doktor ile görüşerek, donör bölge ile saç ekimi yapılacak olan bölge incelenmeye başlanır. Bu incelemelere göre nasıl bir süreç işleneceği, kısmen ne kadar zamanda ekim yapılacağı, saç ekimi için kaç greft nakil edileceği gibi çeşitli konular üzerine analizler yapılır.

Elbetteki bunlar işlem öncesi yapıldığı için, uygulama sırasında farklılıklar görünebilir. Örneğin en fazla görünen farklılıkların başında ekilecek greft sayısındaki düşüş ya da yükseliş görülür. Bunun nedeni uygulama sırasında donör bölgenin çok verimli ya da az verimli olmasından kaynaklanıyor. Ayrıca bu incelemelerde derinizin durumu da kısmen tespit edilerek, saç ekiminin zorluğu da belirlenir.

Saç Ekiminde Anestezi Nasıl Yapılır?

Saç Ekiminde Anestezi Nasıl Yapılır?

Ön incelemeler yapıldı ve randevu alarak artık saç ekimi gününün gelmesini beklediniz. O gün geldiğinde eğer kronik bir rahatsızlığınız yoksa, anestezi uygulaması yapılır. Eğer hastalığınız varsa, yine kontrollü olarak size uygun anestezi uygulanır. Anestezi acılı ve ağrılı olup, saç ekimindeki aslında tek acılı kısmın bu olduğunu söylesek yanlış olmaz. Çünkü enjekte sırasında iğne oldukça derine girerek bölgenin tamamının uyuşturulması sağlanır. Bu durumda acılı olup, bu acı ortalama da 5-10 dakika arası sürebilir.

Genel olarak acı eşik durumuna göre herkeste aynı acı durumu görünmeyebilir. Lakin yine de bu sürecin yani iğne yapılan zamanın acılı olduğunu bilmelisiniz. Özellikle uygulanacak yönteme göre tüm kafa aynı anda ya da önce donör bölge, ardından ekim yapılacak bölgede uyuşturulabilir.

Saç Ekim Tasarımı

Saç Ekim Tasarımı

Aslında ikinci sırada yer alması gereken bu maddeyi, sıralama gözetmeksizin üçüncü sıraya ekledik. Ancak ekim yapılacak alan daha az ise eğer tasarım süreci anesteziden sonra yapılabilir. Sonuç olarak tasarım süreci saç ekimi nasıl yapılır adımlarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Burada kalem yardımı ile uzman doktor saç ekilecek bölgeyi işaretleyerek saç ekim bölgesini belirler. Ayrıca bu tasarımda ekilecek olan greftlerin sayısı da yine tasarım bölgesine işlenir.

Yani üst kısımda kellik fazla ise buranın 6 parçaya bölünerek, her bir bölüme ekilecek greft sayısı da önceden tespit edilir. Çünkü cm2’ye ne kadar greft ekilmesi gerektiği kısmen bilinir. İşte bu kısmen durumu operasyon süresinde karşılaşılan donör bölgenin kalitesine göre değişiyor. Tahmin edilen rakam 5000 greft ekimi iken, saç ekimi operasyonunda greft bölge daha verimli ise 6000 olabilir veya verim az ise 4000’ne de düşebilir. Elbetteki bu saç ekimi operasyonunda karşılaşılan bir durum.

Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Anestezi yapıldı, tasarım çizildi, ekilecek greft kısmen belirlendiyse eğer, sırada saç ekimi operasyonu bulunuyor. DHI ve FUE olarak son yıllarda kullanılan iki teknik bulunuyor. Bu iki tekniğin temeli FUT olup, Fut yönteminde doku bölgesel olarak alınıp taşınıyordu. Ama FUE ve DHI yönteminde ise tek tek greftler yani saç kökleri alınıyor. Her greft içerisinde ise 2-3 saç teli bulunuyor. Yani 5 bin greft nakil edilecekse eğer, ortalama da 10-15 bin adet saç telinin nakil edildiğini söyleyebiliriz.

Size yapılacak olan saç ekimine göre yöntem farklılığı olacaktır, ayrıca bu yöntem farklılığı uzman doktora göre de değişecektir. FUE tekniğinde önce donör bölgeden greftler alınır, alınan bu greftler protein takviyeli özel solüsyonlarda bekletilir. Tüm greftlerin alınmasının ardından, ekilecek yere açılacak olan mikro deliklere greftler yerleştirilir ve saç ekimi tamamlanır.

DHI yönteminde ise direk ekim yapılır. Donör bölgeden alınan greft, özel DHI kalemi yardımıyla hemen saç ekimi yapılacak olan alana mikro delik açılarak buraya ekilir.

Saç Ekimi Sonrası Süreç Nasıl İşler?

Saç Ekimi Sonrası Süreç Nasıl İşler?

Bu konu başlı başına bir konu olup, “Saç Ekimi Öncesi ve Sonrası Nelere Dikkat Edilecek” konulu makaleye buradan ulaşabilirsiniz. Ancak kısa bir bilgi vermek gerekirse eğer, öncelikle saçlarınızı dış etkenlerden korumalısınız. Ayrıca saçlarınızı istediğiniz gibi yıkayamazsınız. Yıkama süreci oldukça önemli olup, ilk on günlük süre içerisinde saç yıkamasını 2-3 kez yapabilirsiniz. Bunu doktor gözetiminde de yaptırabilirsiniz.

Ayrıca saç ekimi sonrasında yine ilk bir kaç gün ekim yapılan yerin üstüne yatamazsınız. Yani bu alanında tüm darbelere karşı korunması gerekiyor. Yine doktorun verdiği bakım ürünleri haricinde her hangi bakım ürünü veya şampuan da kullanamazsınız.

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?