Saç Ekimi Nasıl Yapılır? Saç Ekimi Sonuçları Nelerdir?

Çağımızın en büyük problemi olan kellik sorunu pek çok kişinin en büyük dertleri arasında yer almaktadır. Kellik problemi bazı insanların geninden gelen bir sorun olurken bazıları da saçlarına yeterli bakım yapamadığından dolayı ortaya çıkmaktadır. Fazlasınca saç dökülmesi yaşayan kişilerin ilk başvurduğu yöntemler arasında da saç ekimi yer alır. Peki, Saç Ekimi Nasıl Yapılır? Saç Ekimi Sonuçları Nelerdir? Bugün sizlere bu soruların cevabını vermek istiyoruz.

Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Bazı kişiler saç ektirme değince başına iğneyle kıl kökü enjekte edileceğini düşünse de zannedildiği kadar zorlu bir işlem olmadığını söylemek istiyoruz. Saç ekimi yapılırken saç dökülmesinin az olduğu yerlerden alınan köklerin saç olmayan yerlere taşınmasıyla yapılan bir işlemdir. Saç ekimi yapılırken kafa kökünden saç almak yerine ense kökünden saç almak tercih edilir. Çünkü her ne olursa olsun ense kökünde olan saçlar DHT hormonuna karşı tepkisiz olduğundan ötürü dökülmeyeceklerdir.

 

FUE Tekniği olarak da adlandırılan bu yöntemde yine saçlar ense köklerinden alınır. Ensenin az üzerinde bulunan iki kulak arasında yer alan alandan saç kökü alınacaktır. Bu işlem 3 veya 4 gün ard arda uygulanır. Bu süre zarfı boyunca 4000 ile 5000 saç teli ekilir. Klasik yönteme göre biraz daha az saç ekimi yapılsa da kafa derinizin iyileşme süresi daha kısa sürede olmaktadır.

Saç Ekim Süreci Nasıl İlerler?

Yukarıda yer alan saç ekim yöntemleri arasında seçiminizi yaptıktan sonra şimdi sıra saç ekim sürecine geldi. Saç Ekim Süreci konusunda bilgi vermek istiyoruz.

1.Gün

Hangi işlem olursa olsun ilk gün uygulamada işlem yaptıracak kişi bazı ağrılar hissedebilir. İlk gün kararlaştığınız şekilde doktorunuz kaç saç kökü ekleyeceğini önceden belirlemiş olacaktır. Saçların arka kısmından alınan saç kökleri ön kısımlara eklenir. Bu ilk günlük süreç idi. İlk gün olduğundan ve ağrısı olduğundan ötürü ekilen saç köklerinin üzeri bantlanacaktır. İkinci gün bu bantlar çıkarılacaktır.

2.Gün

Her ne kadar saç köklerinizin iyileşmesi sizin durumunuza ve doktorunuza göre değişim gösterse de kafa derinizi ilk yıkama 2. Gün gerçekleştirilecektir. Doktorunuz size saçınızı nasıl yıkamanız gerektiğini anlatacaktır. İlk yıkamadan sonra ağrınızın az az da olsa azaldığını görecek ve saç nakli yapılan bölgenin toparlandığına şahit olacaksınız.

3.Gün ile 15. Gün Arası

İlk işi aşamayı geçtiniz artık saç derinizin iyice iyileşmesini bekliyorsunuz. Bu iyileşme süreci 3 gün ile 15 gün arasında süreri. Bu süre zarfında kafa derisindeki tüm şişlikler inecek ve nakil yapılan bölgede daha düzgün bir görünüm ortaya çıkacaktır. Bu sürede normal hayatınıza dönebilirsiniz. Yalnızca yapmanız gereken şey saç ekimi yapılan yere darbe almamaya çalışmaktır.

15.Gün ile 30. Gün Arası

Saç ekiminizin üzerinden 15 gün geçti. 15 günden sonra artık saçınız yerine oturmuş durumda. Bugünden sonra artık saçlara herhangi bir zarar gelmeyecektir. Saçlarınızı günlük hayatınızda yıkadığınız gibi yıkayabilir ve ağır aktiviteler harici her şeyi yapabilirsiniz. 15.Gün ile 30. Gün arası saçlarınızda aşırı dökülmeler görüyorsanız kesinlikle korkmayın. Bu dökülmelere Şok Dökülme Süreci adı verilir. Bu dökülmelerden sonra mevcut saçlarınız uzayacak ve saç ekimi işleminiz tamamlanmış olacaktır.

1.Ay ile 3. Ay Arası

1 ay geçtikten sonra artık şok dökülme süresi tamamlanmış olacak ve saçlarınız çıkmaya başlayacaktır. Bu süre zarfında %30 saç teli çıkacaktır.

3.Ay ile 6. Ay Arası

3 aylık süre zarfından sonra saç görünümünüz artık belli olmaya başlamıştır. Genelde 6. Ay bittikten sonra saçlarınızın %50 oranında çıktığını göreceksiniz.

6.Ay ile 12. Ay Arası

Pek çok kişinin saç ekim işlemi 8. Ayda tamamlanmaktadır. Bu süreç kişinin yapısına göre farklı olduğundan ötürü 12 ay gibi bir süreyle nitelendirmek daha doğru olacaktır.

Saç Ekimi Sonuçlarını Etkileyen Faktörler

Elbette her işlem size anında başarı sağlamayacaktır. Saç Ekimi Sonuçlarını Etkileyen Faktörler arasında pek çok faktör bulunmaktadır. Bu faktörler arasında:

  • Yaş ve Genetik Faktörler,
  • Saç dökülmesinin sebebi,
  • Saç dökülme hızı,
  • Donör Kapasitesi ve Donörün kalitesi,
  • Saç Dökülme tipi,
  • Kronik Hastalıklar,
  • Ekim yapan doktorun bilgi ve tecrübesi,
  • Greft sayısı,
  • Saç ekim süresi,
  • Doğru şekilde planlaması yapılan saç çizgisi,
  • Ekim Yöntemi,
  • Ekim sonrası öneriler,

Saç Ekimi Başarılı Mı?

Eski teknolojide saç ekimi başarılı sonuçlar elde etmemize neden olmuyordu. Şuanda hem teknoloji geliştiği için hem de saç ekimi yaptıran kişi sayısı arttığı için çeşitli yöntemler ortaya çıkarılmıştır. Bu yöntemler arasından size uygun olan size sunulacak ve saç ekiminiz gerçekleştirilecektir. Doğru seçim yaptığınız zaman siz de %90 ve üzerinde mutlu olabileceksiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?