Türkiyenin İlk Siber Güvenlik Lisesi Eğitime Başlıyor!

Milli Eğitim Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı’nın ortak projeleri ve çalışması sonucunda Türkiye’nin ilk siber güvenlik lisesi açılıyor. Türkiyenin ilk siber güvenlik lisesi Teknopark İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2020 – 2021 Eğitim – Öğretim döneminin başlamasıyla birlikte hizmet vermeye başlayacak. Öğrenciler merkezi sınav puanına göre okula kabul edilecek.

Türkiyenin ilk siber güvenlik lisesi

Türkiye’nin İlk Siber Güvenlik Lisesi

2017 yılında İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar ve üç bakanlığın ortak katkıları neticesinde Türkiye’nin siber güvenlik lisesi eğitime başlayacak. Öğrenciler Liselere Geçiş Sistemi (LGS) puanlarına göre okulda eğitim görebilecek. İlk etapta yalnızca 30 öğrenciye eğitim verecek olan Türkiyenin ilk siber güvenlik lisesi Teknopark İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde eğitim süresi beş yıl olacak.

Öğrenciler eğitimin ilk yılında İngilizce Hazırlık Sınıfları’nda eğitim görecek ve eğitim İngilizce olarak devam edecek. Eğitim dönemi boyunca ağırlıklı olarak Siber Güvenlik dersleri verilecek aynı zamanda lise müfredatında yer alan kültür dersleri de görülecek. Haftalık Ders Saati 20 olarak belirlenen okulda Yabancı Dil olarak Rusça belirlendi.

Eğitimler Nasıl Olacak?

Türkiyenin ilk siber güvenlik lisesi Teknopark İstanbul’da savunma sanayi, denizcilik, uzaycılık, havacılık, sağlık bilimleri, ileri elektronik, Ar – Ge ve yüksek teknoloji alanlarında hizmet veren 300’den fazla şirket bulunuyor. Teknopark İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ise bu alanda eğitim verecek. Aynı zamanda öğrenciler Yapay Zeka, Adli Bilişim, Siber Tatbikat ve Sızma Testi laboratuvarlarında deney yapabilecek. Ayrıca, yapılan deneyleri izleme şansı elde edecek.

Bilişim Teknolojileri Ağ İşletmenliği ve Siber Güvenlik alanlarında eğitim vermesi için açılan okul Türkiye’nin bu alanlarda gelişmesi ve uzmanlaşması için öğrenci yetiştirecek. Dünyanın önde gelen şirketleri ve Siber Güvenlik alanında öne çıkan firmaları ile işbirliği yapan okul milli teknolojilerin arttırılması ve geliştirilmesi için de öğrencileri hazırlayacak.

Türkiyenin ilk siber güvenlik lisesi Teknopark İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine öel hizmet veriyor. Bu hizmetler ücretsiz olarak yeme – içme ve konaklama imkanları olarak sıralanabilir. Kız – erkek pansiyonları ayrı olan lise, ücretsiz bir devlet okuludur. 4 laboratuvarı ve 5 adet dersliği bulunan okul Pendik / İstanbul’da hizmet vermektedir.

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?