Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı, Covid-19 Vakalarında Stabilleşme Yaşandığını Açıkladı!

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa (İÜC) Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sait Gönen, corona virüs (Covid-19) ile mücadeledeki gelişmelere değindiği bir açıklama yaptı. Prof. Dr. Gönen, şu anki tablonun temkinli bir iyimserlik yarattığını ancak tedbirlerin gevşetilmesi durumunun tehlikeli olduğunu belirtti. Gönen, "Bir süre daha dikkat edeceğiz, tedbirleri gevşetirsek tekrar başa dönme ihtimali var. 10 Mart öncesine dönebilmenin yolu aşı ve tedavinin bulunması ile olur. Hastalığın ikinci bir atak yapmasına müsaade etmememiz lazım, onun için de sosyal izolasyona uymalıyız" şeklinde konuştu. 

"AŞAĞIYA DOĞRU EVRİLDİĞİNİ GÖRÜYORUZ"

Gönen, görev yaptığı hastanede salgının ilk dönemlerinde oldukça yoğunluk olduğunu ama yaklaşık 10 gündür bir plato çizildiğini gözlemlediklerini ve stabilleşmenin yaşandığını aktardı. Prof. Dr. Gönen, "Hatta aşağı doğru evrildiğini görüyoruz. Servislerde ve yoğun bakımlarda ilk başlarda 220’lerde olan hasta sayısı 136’ya indi, bunların 24’ü yoğun bakımda. Şimdiye dek hekim, hemşire, asistan, güvenlik personeli, hasta bakıcı gibi toplam 77 personelimizde virüs tespit edildi, durumu ciddi olan yok. 12 bin testi de hastane bünyemizde yaptık" sözlerini dile getirdi.

SOSYAL İZOLASYONA UYMALIYIZ

Prof. Gönen, tedbirleri ve sosyal izolasyonu gevşetilmemesi gerektiğinin altını çizerek, "Hastalığın bilinen bir tedavisi ve aşısı yok. En erken 6 ay, bir yıl sonra olur. Onun için herkesin sosyal izolasyona uyması gerekir. 10 Mart öncesine dönmemiz o kadar kolay değil, o konuda kimsenin aceleci olmaması gerekir. Bir süre daha dikkat edeceğiz, tedbirleri gevşetirsek tekrar başa dönme ihtimali var. 10 Mart öncesine dönebilmenin yolu aşı ve tedavinin bulunması ile olur. Hastalığın ikinci bir atak yapmasına müsaade etmememiz lazım, onun için de sosyal izolasyona uymalıyız. Hastalık plato çiziyor, bunun aşağı inişe geçmesi lazım, sonlanması mümkün değil, daha aşağı gidip biraz tedbirlerin gevşemesi bile en az 2-3 ay sonra olur diye tahmin ediyorum" açıklamasını yaptı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?