2022 En İyi Cilt Bakım Maskesi Önerileri!

2022 yılının ilk aylarından itibaren , Covid-19 virüsünün dünya çapında geniş bir etki yaratması, hepimizin yaşamını epey değiştirdi. Yaşam şeklimizin değişmesi ile birlikte, cildimiz bu yeni yaşam şekline özel reaksiyon da geliştirmeye başladı. Evde daha çok zaman geçirmek, güneşten gelen D vitamininden uzak kalmaya sebep oldu. Yüksek oksijen seviyesine sahip açık hava ortamlarından beslenemeyen cilt, zamanla donuklaştı. Yoğun maske kullanımı ise dışarıda geçirdiğimiz zaman boyunca gözeneklerimizin nefes almasını engelledi ve nefesimizin buharının cildimiz üzerinde mikroplu bir nemli alan yaratmasına sebep oldu. 2022’de cilt bakım maskeleri, hem cilde detoks etkisi yaratacak sonuçlar elde etmeye, hem maskeden dolayı oluşan alerjik reaksiyonları engellemeye, hem de cilde yeniden ışıltı ve parlaklık kazandırmaya odaklanıyor. Cilt bakım alanında düzenli paylaşım yapan influencer’lar da, maske kullanımı ile tahriş olan cildimizi iyileştirmek için en iyi cilt bakım maskesi önerileri yapmaya başladı.

Bugünkü içeriğimizde sizlerle birlikte, iyi bir cilt bakım maskesinin gücünü keşfedeceğiz. Hem kağıt maskeler hem de krem maskeler, özellikle yaz aylarında sıklıkla tercih ediliyor. Çünkü sıcak hava, karma ve yağlı ciltlerin ekstra olarak sebum salgılamasına neden olduğundan dolayı, cilt temizleme ihtiyacını arttırıyor. Kuru ciltler ise sıcak havada daha çok nemlenme ihtiyacı duyuyor ve yetersiz nemlenme cilt bariyerinin zayıflamasına sebep oluyor. Tüm cilt problemlerini düzenli kullanımda giderebilecek 2022 en iyi cilt bakım maskesi serimize göz atın, siz de bu yıl cildinizi bakımsız bırakmayın!

Cilt Bakım Maskesi Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Cilt bakım maskesi neye göre seçilir? İşte cilt bakım maskesi alışverişinde mutlaka dikkat etmeniz gerekenler:

  1. Cilt bakımında lokal ihtiyaçlarınız olabileceğini unutmayın. Örneğin cildinizde burun ve çeneden oluşan T bölgesi yağlanarak pürüzlü bir görünüme bürünüyor olabilir. Aynı anda, yanak bölgesi ve şakaklar son derece kuru ve hassas olabilir. Bu durumda cildinizde bakım günlerinde iki farklı maske kullanmanız gerekecektir. Detoks etkili arındırıcı kil maskeleri, yağlanmaya eğilimli T bölgesinde kullanılırken, nemlendirici ve besleyici bal özlü cilt bakım maskesi çeşitleri de kuru yanak bölgelerinde kullanılabilir. Örneğin Loreal Parisin saf kil maskesi detoks etkili maskeler arasında, Nivea’nın bal özlü hassas cilt maskesi ile nemlendirici maskeler arasında gösterilmektedir.
  2. Seçtiğiniz cilt bakım maskesinin temiz içerikli olması çok önemli. Cilt bakım maskelerini genellikle peeling işleminden sonra uygularız. Peeling işlemi, gözeneklerimizin tamamen açıldığı ve yeni bir etkiye hazır olduğu anlar yaratır. Dolayısıyla yüzümüze maske sürdüğümüzde yüzümüz tamamen savunmasızdır. Eğer paraben, alkol, SLS, SLES gibi çeşitli zararlı ve kanserojen içeriklerin bulunduğu bir maske kullanırsanız, cilt bariyerine zarar verebilir, cildinizin erken yaşlanmasına ya da akne oluşturmasına sebep olabilirsiniz.
  3. Temiz içerikli maske seçimi yapmış olsanız bile, maske içerisinde bulunan herhangi bir maddeye karşı alerjik reaksiyon göstermeniz mümkün. Böyle bir durum ile karşılaşmamak adına mutlaka maskeden birkaç damla alarak vücudunuzun farklı bir yerinde onu test edin. Pahalı cilt bakım maskesi satın almadan önce ise mutlaka seyahat boy versiyonlarını tercih edin.
  4. Cilt bakım maskesi seçimi sürecinde mevsimsel ihtiyaçlarınızı göz önünde bulundurun. Özellikle eğer karma bir cilt tipine sahipseniz, yaz ve kış aylarında cildinizin ihtiyaçları ciddi oranda değişebilir. Karma ciltliler kışın soğuğundan son derece etkilenirler ve cilt üzerinde pullanma ile karışık bir kuruma gerçekleşir. Yaz aylarında ise cildin üst yüzeyi hızlı bir şekilde yağ ürettiğinden dolayı ekstra parlama görülür. Eğer parlama karşıtı maske, kuruluk karşıtı maske gibi ihtiyaca yönelik maske arayışına girerseniz, istediğiniz sonuca daha çabuk ulaşabilirsiniz.

 

1.      Nivea Urban Skin Detox Maske

2022 yılında yoğun olarak kullanılan ulaşılabilir bir maske seçeneği ile başlayalım. Nivea’nın piyasaya sürdüğü ve sadece bir dakikada etkili sonuçlar verdiği söylenen Nivea Urban Skin Detox Maske, pratik dizaynı ile cilt bakımına çok fazla zaman ayıramayacak olanlara hitap ediyor. Karma ve yağlı ciltler için mükemmel bir seçenek olan bu detoks maskesi, tip ambalajda satılıyor ve 75 gramlık bir boyuta sahip. Beyaz kil içeren yapısı, özellikle burun çevresindeki tıkanmış gözeneklerin açılmasına ve temizlenmesine yardımcı oluyor. Cildinizi kirden tamamen arındıracak yapıya sahip olan bu detoks maskeyi bir dakika sonra bir cilt bakım süngeri ya da konjak süngerle yumuşak bir şekilde ovuşturarak yıkayabilirsiniz.

cilt bakım maskesi

Yağlı ciltler için nivea maske arayışında olanlar urban skin detox maskesini mutlaka denemeliler. Bu maskeyi kullanırken göz çevresine pek değdirmemeye çalışın. Ekstra hassas olan göz çevresi bölgesi alerjik reaksiyon verebilir.

Özellikle yeterli ve vitamini cildimize sağlayamadığımız bugünlerde maskenin besleyici özelliği de çok önemli. Nivea, bu mucizevi tüp içerisine manolya özü eklemiş. Bu sayede tamamen kirden arınan ve gözenekleri temizlenen cildiniz, maske ile birlikte parlayacak ve daha genç görünecek.

Peeling etkisine de sahip olan bu maskeyi cildinizi ölü deri hücrelerinden arındırmak ve cildinizin rengini geçici olarak açmak için de kullanabilirsiniz. Ürünü yıkarken bahsettiğimiz gibi bir konjac sünger kullanırsanız, yüz bölgesinde kan dolaşımını hızlandırmış ve bu sayede cildinizin daha genç ve dinamik görünmesini sağlamış olursunuz. Cildinizde kan dolaşımını hızlandırmak, Nivea Urban Skin maskenin cilt tonu eşitlemesi gibi bir etkide bulunmasına da yardımcı olacaktır.

2.      Neutrogena Skin Detox Arındırıcı Kil Maskesi

Oldukça başarılı bir cilt bakım markası olan Neutrogena’nın 150 milimlik dev boyutta ve tüp ambalajda satılan yeni nesil arındırıcı maskesi ile tanışın. Neutrogena kil maskesi arayışında olanların tercih edebileceği bu arındırıcı ürün, yine yağlı ve karma ciltlerin çok hoşuna gidecek. Özellikle karma ciltliler için kurutmayan kil maskesi arayan kişiler, aynı anda hem T bölgesini arındıran hem de yüzün diğer bölgelerine nem kaybı yaşatmayan bu ürünü satın alabilirler. Cildin nem dengesini korurken gözenekleri arındıran ve şehir yaşamının kirli havasını ciltten temizleyen bu maskeyi haftada 3 kere kullanabilirsiniz.

Ürün glikolik asit içermektedir. Glikolik asit, peeling ürünlerinde sıklıkla kullanılan bir bileşen olarak ciltteki toksinlerin tamamen atılmasını ve ölü deri hücrelerinin taze ciltten söküp çıkarılmasını destekler. Cildin üst katmanında birikmiş yağ ve sebum da glikolik asit sayesinde kolayca çözülür.

Süslü sözlük gibi forum siteleri incelendiğinde, Neutrogena skin detox arındırıcı kil maskesi yorumları, aşağıdaki cümleler üzerinde hemfikir gibi görünüyor:

  • Maske, özellikle leke problemi olan ciltler için son derece başarılı bir etki yaratıyor.
  • Maskenin makyajdan sonra kullanılması, gözenekleri tıkayabilecek tüm makyaj kalıntılarını ortadan kaldırıyor.
  • Maske kullanımından sonra ciltte hafif gergin bir etki olabilir. Cilt mutlaka nemlendirilmeli.
  • Maskeden sonra cildin cam gibi parlak bir görüntüsü oluyor.
  • Özellikle burun çevresi maske ile son derece temizleniyor. Fakat maske düzenli kullanım gerektiriyor.
  • Maskeyi, aynı serinin yüz yıkama jeli ve nemlendiricisi ile birlikte kullanmak iyi bir fikir olabilir gib görünüyor.

3.      L’Oréal Paris Saf Kil Siyah Nokta Karşıtı Maske

2022 yılına damgasını vuran bir maske serisi ile devam edelim isterseniz. Loreal Paris markası tarafından cam kavanozlarda çıkarılan bu maske serisini cilt eşitleyici maske, detox maskesi ve saf kil siyah nokta karşıtı maske oluşturuyor. Mavi bir renge sahip olan bu siyah nokta karşıtı maske, düzenli kullanımda burun ve çene bölgelerinde oluşan siyah noktaları yok etmeye ve yeni siyah nokta oluşumunu engellemeye uygun. İçerisinde saf kil bulunan bu ürün aynı zamanda pek çok minerali de barındırdığından dolayı cildi besliyor.

cilt bakım maskesi

Maske içeriğinde üç temel saf kil bulunuyor. Bunlar şu şekilde sıralanabilir:

  • Arı kil: Bu saf kil çeşidi, cildi, yüzeyinde bulunan fazla yağ tabakasından arındırma konusunda son derece başarılıdır. Bundan dolayı detoks maskelerinde son derece etkilidir.
  • Montmorillonit kili: Mineraller bakımından son derece zengin olan bu kil, besleyici etkisi ile cildi kusursuz hale getirmeyi hedefler.
  • Rhassoul kili: Cildin derinlemesine temizlenmesi ve gözeneklerin arındırılması için Rhassoul kili son derece yararlıdır.

Özellikle yağlı ciltler için son derece etkili olan bu ürünü kullandığınızda, cildiniz anında mat bir görünüm elde edecek. Maskenin anlık etkisi tam yirmi dört saat boyunca kalıcı oluyor. Fakat daha uzun süreli sonuçlar elde etmek için maskeyi iki günde bir yeniden uygulamakta fayda var. 7 gün içerisinde gözenek görünümünü büyük ölçüde azaltmayı vaat eden bu maske, düzenli kullanımda siyah noktaları tamamen ortadan kaldırmayı hedefliyor.

Peki, maske nereye uygulanmalı? Her ne kadar siyah nokta etkili maske adı verilse de, aslında bu maske cildin yağlı olan tüm bölgelerinde etki gösterebilecek güçlü bileşenlere sahip. Bundan dolayı yüz üzerinde hassas olan göz ve dudak bölgesi haricindeki noktalara maskeyi uygulayabilirsiniz. Dilerseniz Loreal Paris saf kil maske ailesinin diğer maskelerini de satın alıp, yüzünüzde ihtiyacınıza göre lokal uygulama yapabilirsiniz.

4.      Skinfood Egg White Pore Gözenek Maskesi

Uygun fiyatlı maske önerileri yapmak adına üç adet drugstore ürünü önerdik. Dilerseniz şimdi de high-end olarak adlandırılan, görece daha uygun fiyatlı ve yine mükemmel etkilere sahip bir başka ürünle devam edelim. Yumurta beyazının iyileştirici gücünden ilham alınarak tasarlanmış olan Skinfood markasının bu gözenek maskesi, son derece etkili sonuçlar yaratabilir. Bembeyaz bir yapıya sahip olan bu maske 125 ml’lik paketlerde satılıyor ve yaklaşık olarak 180 ile 200 arasında bir fiyata satın alınabiliyor. Dermokozmetik ürünleri satan websitelerinde de Skinfood’un ürünlerini görebilirsiniz.

Ürünün temel vaadi gözenekleri temizlemek olsa da, ürün aynı zamanda cilt tonu eşitlemeyi de hedefliyor. Cildinizde kararma ya da kızarma olan bölgeleri besleyici etkisi ile iyileştirerek daha pürüzsüz ve kusursuz bir cilt görünümü oluşturmak, maskenin etkileri arasında.

Brezilya esmer şekeri ganülleri maske içerisinde mevcut. Bu durum, maskenin peeling etkisini yükseltiyor ve gözeneklerin içerisine giren tanecikler, gözeneklerin içindeki kiri ve yağı tamamen söküp atarak cildin nefes almasına olanak tanıyor.

Diğer cilt bakım konulu içeriklerimize göz atmak için buraya tıklayabilirsiniz.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?